WEB Antal Vali 2.rész

Antal Vali 2.
Mert mi is az az arctorna ?

forrás: antalvali.hu
2008.08.04.

A laptop képernyőjén piros, zöld és fekete betűs sorok olvashatóak. A színek nem díszítésül szolgálnak, hanem azt jelzik, hogy a krémben (nevezzük egyelőre így) levő vegyi anyag miként hat az ember szervezetére. A piros a rákkeltő, a zöld a kevésbé veszélyes, de mégis káros anyag, a hatóanyag egyetlen sort foglal el, az "ártani nem használ" anyag 2-3 sorra tart igényt.

A hallgatóság haja az égnek áll, kiváló karikatúra készülhetne róla. Antal Vali sorolja a tényeket. Az arctorna tréner csoportra döbbenet ül. Tudtak már egyet s mást a testünkre kent anyagok káros hatásairól, de így összefoglalva sokkolják őket az elmondottak. Még az ártalmatlannak hirdetett krém sem érdemli meg a krém nevet. Pakura – finomított, a fogyasztó ízléséhez szabott illatosított tömény méreg. Mellesleg méregdrága. Alaposan megfizetünk a betegségeinkért, alig-alig van tisztességes cég, amelynek az ember is fontos. Gátlástalan harácsolás zajlik.

Ott tartottam, hogy Antal Vali eljött egy arctorna trénerképző órára. Azért is, hogy figyelmeztessen minket: ne üljünk fel a reklámnak meg azért is, hogy megismerkedjen az arctornával. Aztán megkért, hogy írjak a honlapjára erről a természetes arcépítő módszerről.

Mert mi is az arctorna? Az, amire az ember egész testének, izomzatának szüksége van. Mozgás. Célzott és irányított. Az izmaink ugyanis a hettita harcos izmai, az ember teste alig-alig változott, amióta a Homo sapiens nevet viseli. A mozgás éppen olyan életeleme, mint a levegő, a víz és a táplálék. Ezt sokan tudják és a testüket edzik is, de ebből az arc rendre kimarad. Pedig az arc a test kirakata. Az izomzata ugyanaz, mint a test bármely részén, tehát ugyanúgy fejlődik, ha terhelik és éppen úgy sorvad, ha megvonják tőle a mozgást, mint a végtagok vagy a törzs izmai.

Nem is értem, hogy az arctornát miért mostanában kellett "kitalálni". Meg mernék esküdni arra, hogy a test és lélek-szellem egységét hirdető görög kultúrában már jelen volt, de aztán valahová elsüllyedt úgy, hogy hírmondója se maradt. Legalábbis szeretném, ha így volna. Mindenesetre amikor én egy reggel belenéztem a tükörbe és nem tetszett a visszanéző arc, természetesnek véltem, hogy egy fél év alatt feszesre tornáztathatom. De kiderült, hogy ez csak számomra magától értetődő. Sehol sem találtam arctorna trénert, senki se hallott ilyesmiről. Csak néztek rám nagy szemekkel és végül mit volt mit tenni: ki kellett találnom az arctornát.

Lassan épült föl a rendszer, az a több mint 200 erős gyakorlat, amelyekkel elérhető az arc összes izma. Semmi se maradhat ki! A torna a fiataloknak "állagmegőrzésre" jó, az idősebb, megereszkedni készülő arc hibái pedig korrigálhatók. A nagyon érett arcon pedig lassítja az idő folyását.

Az izom gyarapszik, a test folyadékvesztését az izomtömeg növelésével tesszük észrevehetetlenné. A megnövekedett tömeg kisimítja a bőrt, persze sok-sok munka, türelem és kitartás árán.

Az arctorna olyan, mint az építkezés. Magas házat építünk tégláról téglára. Alig észrevehető az eredmény, ha naponta nézzük az épületet. De aki régen járt arra, meglepődik. Az arctorna tanítványaim régi ismerőseinek megszokott mondatai: De jól nézel ki! Hát te aztán nem öregszel! Jó neked, hogy mindig kisimultan ébredsz!

Mi a titkod?

Titok pedig nincs! Vagy ha van, akkor nagyon prózai a neve: arctorna! Az a hónapokig tartó célzott izomfejlesztés, amelynek eredményeként szépen begyűjthetőek az előbbi megjegyzések. Hetente kétszer jön el a lelkes tanítvány és a legelszántabb otthon is gyakorol. Jó hangulatú órákon tanulja meg a feladatokat, hogy később, 5 hónap vagy fél év elteltével akár tréner nélkül is végezhesse azokat. Persze vannak, akik évek óta minden héten kétszer eljönnek. Ők a legszebbek. Nagyokat szoktak nézni azok, akik megpróbálják megállapítani a korukat. 10-15 évet tévednek!

Az arctorna órák télen-nyáron, reggel-este folynak és bárkinek lehetőséget adnak arra, hogy visszaforgassa az időt. Ma már vidéken is dolgoznak trénerek, mindnyájan a tanítványaim, több mint húszan, a nevüket és bemutatkozó anyagukat megtalálhatják a www.arctorna.hu weblapon. A segítségükkel lehetővé válik, hogy mindenki szó szerint a kezébe vehesse az arca sorsát!

Telefonszámom: +36 30 337-9957.

Köszönöm Valinak, hogy helyet adott nekem – nekünk az oldalán és tudom,

hogy sikeresen fogunk együttműködni, hiszen a célunk közös!

Bojtor Márta

Trénerképzés !
a kurzust Bojtor Márta vezeti.

On-line arctorna tréner képző tanfolyam indul 2023 október 2.-án.

Minden további információt megtudhat,
ha ír az info@arctorna.hu
vagy a
bojtormarta55@gmail.com

címre, vagy hívja a
+36 30 337-9957-es számot.

A trénerképzésről bővebben
ide kattintva
olvashat.


Kezdő tanfolyam !
a kurzust Fedor Ágnes vezeti.

Ebben az évben már
kezdő tanfolyam nem indul!

A következő kezdő
tanfolyam időpontja:
2025 Március

további infó itt: katt. ide

A kezdő tanfolyamra először
e-mailben kérem a jelentkezést ,
utána az előleg befizetését, 
mert e-mail cím nélkül nem tudom
az elektronikus számlát elküldeni !!!

Kezdő tanfolyam információ kérés:
agnesfedor.info@gmail.com
vagy
+36 30 556-1988


csütörtökön 11:00-12:00ig.

Gyakori Kérdések

Archibák – okok- következmények...
Miért öregszik az arc?
Mikor kezdjem el az arctornát?.
Milyen életkorban mit eredményez?
Mennyi a felső korhatár?
Milyen hatást várhatok tőle?
Mennyi idő alatt látszik a hatás?

Összehasonlítható-e az arctorna az arcjógával?

Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa512
mod_vvisit_counterTegnap224
mod_vvisit_counterA héten512
mod_vvisit_counterA hónapban10824
mod_vvisit_counterÖsszesen2976683

..